Премини към основното съдържание

Обичаме не само модата, но и нашата Планета.

Нашият принос
Ние вярваме в идеята за правенето на бизнес с позитивно влияние върху околната среда и честното отношение към всички. Затова се стремим да управляваме нашия бизнес с възможно най-много положителни въздействия за всеки или всичко. Като част от нашия подход се фокусираме върху три области: продукти, фокусирани върху устойчивостта, кръговрат и нашия отпечатък върху околната среда.
Продукти, фокусирани върху устойчивостта
Нашите стълбове за повече устойчивост в модата се фокусиратвърху създаването на повече прозрачност в нашия онлайн магазин. Помагаме на нашите клиенти да направят информиран избор, като същевременно взимат предвид устойчивостта, като обозначаваме продуктите като по-устойчиви.
Ръководи се от нашите символи за устойчивост, когато пазаруваш
Разгледай нашата категория Устойчивост за вдъхновение.
Използвайки нашите филтри за устойчивост, можеш да избереш продукти с предпочитания от теб фокус на устойчивост.
Кликни върху символа, докато пазаруваш, за да видиш информацията за устойчивостта на продукта.
Можеш да намериш повече информация относно материала, производството и сертификатите на продукта в раздела за устойчивост на страницата с подробности за продукта.
Кръгова икономика
Инициативите ни за кръгова мода имат за цел да удължат живота на продуктите и да намалят отпадъците, генерирани от производството и потреблението на мода. За да улесним промяната на потребителските навици, нашият асортимент Second Love предлага алтернативи на модата първа ръка, включително втора употреба и възможности за рециклиране.
Upcycling асортимент
Нашият отпечатък
Непрекъснато измерваме отпечатъка си върху околната среда и съответно усъвършенстваме анализа си. С помощта на получените знания ние определяме цели за намаляване на нашия отпечатък, сътрудничим си с партньорите ни, за да постигнем подобрения, и ежегодно споделяме напредъка си в нашия ESG доклад.
Виж нашите корпоративни мерки
Нашата финансова година (ФГ) 2022/2023 в числа
През ФГ 2022/2023 г. намалихме интензитета на емисиите на нашите операции за електронна търговия до 1,20 kg CO₂e на поръчка, отбелязвайки подобрение в ефективността на емисиите от базова стойност за 2020/2021 г. от 1,31 kg CO₂e. Освен това намалихме емисиите на парникови газове от Обхват 1 и 2 с 53,7% в сравнение с базова година 2020/2021, подчертавайки ангажимента ни за намаляване на въглеродния отпечатък. И накрая, увеличихме процента на нашите бизнес партньори с научно обосновани цели до 54,4%. Тези постижения отразяват постоянните ни усилия да дадем приоритет на устойчивостта и да намалим въздействието си върху околната среда.
Как можеш да допринесеш?
Това е лесно, колкото да намалиш потреблението си, да правиш по-внимателни избори, да ежедневно да избираш кръгово производство и да се грижиш за любимите си дрехи, за да удължиш живота им. Разгледайте страницата ни "Обичай гардероба си" за прости и креативни съвети за поправка и грижа.
Да бъдеш внимателен
Има много начини да направите покупките си по-разумни - от изграждането на капсулен гардероб до избора на рециклирани, употребявани или по-устойчиви модни продукти. Изборът е безкраен. Избирайте марки, които споделят ценностите ви, и купувайте с намерението да обичате изделията си възможно най-дълго.
Грижи се за дрехите си
Правилната грижа ще удължи живота на дрехите ти. Това е лесно, колкото да следваш инструкциите на етикета за грижа и да переш артикулите по-рядко и в студена вода. Намери добър шивач и не изхвърляй дрехите си. Дай им шанс за втори живот.
Присъединяване към кръговото движение
Има няколко начина да дадеш втори живот на дрехите си, като например да ги преработиш или рециклираш, да се заемеш с проекти "Направи си сам" и да ги продадеш или дариш за добра кауза. Можеш също така да обмислиш размяната на дрехи с приятели като забавен вариант.